Träningshelg!

Nu har jag hunnit smälta helgen lite! Är väldigt nöjd och hade väldans skoj :)

Jag åkte hemifrån vid halv7 på lördagmorgon och va framm vid 8-halv9 ungefär :) Med i bilen var Sari och Simon!
Vi började dagen på kungsörs BHK med träning för Ann-Sofie Lindgren som har kennel Vickulas. Jag hade valt att få hjälp med främst fria följet, höger halt och sen rutan då jag tycker det är ett väldans svårt moment att lära in ;)

Domino skötte sig helt okej och var inte sååå störd över dom andra so va där ;)
Tipset i höger halt är väl att vi gör en halvhalt innan jag vänder upp, bara för att få honom uppmärksam. Det har fungerat riktigt bra tycker jag, men han har sina "återfall" lite då och då. Hon tycker även att jag ska lära honom att "gå på" mitt vänsterben. Vi får se hur vi lyckas med det ;)

    

Sen fick vi lite tips med rutan. Vi ska "bygga upp" ett hinder så han får Hoppa in, och sen minska hindret så att man sen kanske bara kan höja banden lite.
Sen tyckte hon att man alltid kan köra med belöning i rutan. Dom gånger man inte har det så kastar man bollen direkt då. Jag sätter nu honom ca 5-10 meter ifrån rutan, å sen står jag brevid/framför och skickar in honom. Hoppas detta funkar, det tror jag. men det änns som vi måste "jobba igenom" lite , för han tycker inte det är så värt att gå in där. Men tror mest det hänger på matte ;)  Han ska oxå få se när jag flyttar rutan, så att hans ka bli uppmärksam på banden och konerna! Vi ska jobba på det, för jag tycker det är så snygg när hunden gör momentet 10-mässigt!


Taktiksnack i rutan. Domino tycker vi pratar för mycke å tränar för lite ;)


När alla fått sina 20 minuters träning åkte vi iväg till ett jättefint bageri och hämtade lunchen, fick bli en god köttbullsmacka :)  Lunchen intog vi i Kungsörshallen där vi tillbringade resten av eftermiddagen!
Där fick vi kolla lite mer på fria följet. Han går ju "okej", mn han hinner med såå mycke . Lite svårt när han är så liten tycker dom flesta ;) Men om vi jobbar vidare och förstärker halterna, raka positioner och snabba sättanden, så kan vi nog höja betyget lite!
Fia var tvungen att åka vid 4, men med alla bra tips vi fått så ahde vi mycket att joba på resten av helgen :)

Det var många intryck att ta in för en liten Papillonkille så vi tränade inte så mycket, utan jobbade på trygghet och att Kunna slappna av både i bur och utanför trots att det hände så mycket. Och jag tycker han va riktigt duktig på de :)

Efter träningen åkte jag och Sari hem till Maria och Anders och kollade på deras helt underbara 7 veckors valpar. Och hur kan man vara såååå fin? Hur trevlig kull som helst, och det är så synd att jag inte kan ta hem valp som läget är nu. Då hade jag nog snott med hela bunten ;) Alla var väldigt framåt, busiga och ja, underbara ;)
När vi väl kunde slita oss åkte vi till campingen. Carolin och Sari hade ordnat ett jättefint hus där vi alla fick plats! Två våningar med en massa rum. Vi installerade oss, sen tog vi en prommis i väntan på maten.
Kan säga att vi var hur hungriga som helst, så det var verkligen gott med lite grillat :)
Alla var väldans trött efter dagen så vi la oss rätt tidigt :)

Dagen efter började kl 9 i kungsörshallen! Och vi började med en platsliggning. Så skönt att äntligen kunna börja lägga plats med Domino. Perfekt att träna med lugna och stabila vovvar :)
Sen blev vi kommenderade av Sari. Vet nu till vi ska tävla att han måste få gasa ur en massa innan vi går in å kör linförighet. Han var hoppigare än vanligt ;) Men då vet vi det nu! Vi körde även ställande under gång (jättebra ställande, men vi är inte klar med återgången än), sen inkallning och sen kunde ja inte låta bli att testa ett läggande under gång. Först satte han sig, men sen gjorde han ett bra läggande :)  Känns som vi iaf är en bra bit påväg mot tävling :)

Vi kan med lite rutanträning och en till platsliggning utan problem oxå =)


Linförighet.

   
Vi tränade lite tungapportering oxå =)
Är verkligen jättenöjd med hela helgen, upplägget, alla trevliga hundar och deras mycket trevliga ägare!! Många bra tips, god mat å bra boende!! Tack kennel Meringa för att vi fick komma, och tack Sari å Carolin som ordnade allt :)


MEN, men nöjd är jag över framstegen Domino har gjort...
Han är ju som sagt väldigt stressad och har sina rädslor. För ett år sen kunde han inte slappna av med andra hundar i närheten, han var mer lättstörd. Om vi var på klubben så satt han å skällde Hela tiden i bilen...

Den här helgen har han kunnat lägga sig och sova i buren Inne i hallen, han har Sovit i bilen när jag lämnat honom och suttit tyst (nästan hela tiden). Han har gått lösa promenader med Simon, utan att göra utfall (som han gärna tar till för att visa att han är tuffare än han är). (Första promenaden lös med Simon för några veckor sen gick han på flera flera gånger på en 10 minuters promenad). Nu håller han sig i skinnet och kanske bara hoppar mot han om han springer lite för fort, lite för nära...
Vi sov i samma rum, med bägge lös! Och till det största!!:
PÅ Söndag morgon, efter promenader osv så lämnade vi Simon och Domino själv på vårt rum medans vi åt frukost, med en kompostgrind för dörren!
Vi hörde inte ett ljud uppifrån, och vi satt säkert nere i köket i ca en timme iaf. Sari går upp först, men kommer snabbt ner för trappen.
Du måste gå upp å kolla sa hon!!! och när jag kommer upp får jag se detta:

Där sitter dom, sida vid sida helt lugtn. Vilka framsteg för Domino! Det värmer i hjärtat.
Simon är en Så bra hund, riktigt stabil och ja, han kan rehabilitera vovvar som Domino! Vilken vinst i sig :)


Nu ska jag ta en kopp kaffe minsann! Det får man efter en mils cykling :D


Mest bilder =)

Det händer mycket!
Har "hunnit" bli arbetslös, vilket känns sådär. Men vad gör man? Önskar att man kunde ha turen att hitta ett jobb där man trivs och oxå få vara kvar. Nu känns det mest bara som man blir "utnyttjad", när man bara är timanställd.
Men men, hittar nog nåt snart. Har en grej på G, men det krävs lite fundering.
Det är nåt helt nytt, som är lite läskigt. Men jag funderar starkt på det iaf =)

Veckan efter jag vart "ledig" åkte jag direkt upp till Loos. Kände att jag behövde lite semester, och miljöombyte.
Tycker om att ha nåt eget ställe att iaf sova på. men tyvärr var stugan jag brukar låna upptagen, men fick låna syrrans husvagn att sova i iaf. Då slipper man ju oroa sig för att hundarna ska väcka nån om dom sätter igång att skälla mitt i natten. Dom kan vara rätt duktig på det. Se kan det vara skönt med ett eget kryp in,eftersom Domino är så lättstressad och dessutom har lite problem med barn. Han tycker dom är otäck om dom springer runt och leker och han har ju tyvärr lätt till bett (om situation skulle uppstå). Så det blir ju endel passning. På heltid skulle det ju aldrig gå..
Iaf, hade väldigt trevligt! Tiden gick tyvärr väldigt fort.... Hann massor men ändå inget. Vart en hel del promenader, lite hundträning, en ridtur, vara med Zelda i stallet, följa med henne på privat ridlektion, påhälsning hos in faster och alla deras kor =)  Hann även med hundträning I Ljusdal med Anna och hennes härliga grönisar! OCh ett besök hos lillebror på hemvägen!

Lägger upp lite bilder här nedan :)

  
  


                
                   Härliga ungar =)


                 
                                      Zelda ute på en härlig ridtur på Elvis!

                
                                           Elis hoppar Högt =)

                     
   


                     
                                         Zelda med sin låneponny Douglas =)

                                 
             
  !


Ja, det var lite bilder från min vecka i Loos. MÅSTE ta tag i att fixa mitt youtubekonto oxå så jag kan lägga in filmer.
Har ett par filmer jag skulle lagt in :)

Imorgon blir det till att packa och dona.
Ska åka iväg på träningshelg med Domino. Det blir han och 9 kelpies. Så det kommer bli skoj!!!
Mer om helgen i nästa inlägg :)

Ha det bra alla =)


 


RSS 2.0