Handling säger bra mycket mer än ord....

Nu har jag jobbat drygt en månad i Loos, och trivs riktigt bra på jobbet. Det är ju synd att jag inte testat detta innan. Men har man förutfattade meningar så är det väl så. Är kul iaf, och man får verkligen känna att man hjälper till!! Och man får känna sig iaf lite behövd :)

Det som är drygast är att flytta runt varje vecka, men det går ju det med :)

Den här veckan är hundarna hemma på lite semester! Det har blivit mycket ligga ensam (tur jag fått hjälp av mor, syster å bror med hundrastning när jag jobbar), men ändock blir det tråkiga dagar. Mellan jobbpassen har det blivit långpromenader, vilket inte maxi uppskattat ;) Sen en hel del träning med Domino eftersom jag hade anmält till tävling två dagar i rad.
Åkte iaf hem i fredags, eftersom jag beställt en ny mobil, då jag tappade min gamla i backen så hela skärmen sprack! Inte så bra.... Men fick mig iaf en nyare variant till ungefär samma månads kostnad så jag får väl vara nöjd med det!

Det kändes iaf som det bästa att lämna hundarna hemma en vecka. SÅ jag får koncentrera mig på jobbet, hoppas på några extra pass oxå!

Har tyvärr inte hunnit få till så mycke kort som jag velat, trots jag har kameran med å allt. Men iaf lyckats fått se en älg (samma, fast flera gånger) sen va jag på examen å knäppte och jag har även passat på att knäppa på lite hästar och ridning!


 


 Sen har vi då tävlat. Hela tre gånger sen jag skrev här sist. Och alla på samma ställe, Järvsö.
Den första tävlingen var den 3 Juni. Vi åkte iväg till ett Regningt Järvsö.. Planerna var full med vattenpölar!! Fanns lixom ingen "torr" fläck! Började med platsliggningen. Och nervös som man är så var jag nära att avstå, men tänkte att det får bära eller brista. Han låg bra och jag kände mig rätt lugn. Ända till han helt plötsligt flyyyyger iväg... Han måste ha blivit rädd för ngt, för man lixom såg att han blev förvånad själv när han stannade upp. Precis när han kommer fram till mig säger TL: tiden ute, återgå. Det var alltså såååå nära... Men vi fick lära oss ngt av det, att köra med mycket störning Bakom honom...

Förutom den lilla missen är jag såå nöjd med mitt lilla Päron. Trots en SUPERblöt plan gjorde han så bra ifrån sig. Helt klart den bästa lydnaden av alla! Och han var den enda som gjorde läggande unger gång (en 10a) trots det blöta underlaget. Lite kul med tanke på hans ras, och att dom andra var stora pälshundar ;)

Poängen blev så här:

Platsliggning: 0

Tandvisning: 0

Linförighet: 8,5

Läggande: 10

Inkallande: 10

Ställande: 10

Apportering:0

Hopp: 9

Helhet: 9

131 poäng, ett tredje pris och tredje placering!

Eftersom jag kännde att 1a priset var såå nära så anmälde jag till en tvådagars tävling i Järvsö igen!
Denna gång va det vaaaarmt! Och jag hade absolut ingen bra känsla inför onsdagkvällens tävling.

Dagarna innan hade han "kommit på" igen att han inte behöver vänta på mitt kommande till läggande under gång, för han Visste ju redan att det är det han skulle göra....
Så jag tänkte att jag innan tävlingen åker in på Ljusdals BK för att "repetera och lura" lite.. Bara köra raksträckor alltså, utan läggande...
Det börja ju sådär när ngn hade sin hund lös och den kom rusandes emot och skällde mot oss.... Å efter det var han riktigt störd. Skulle lägga en plats sen dom åkt å då reste han sig.. Dock låg han bra två gånger efter det med störning..
men kändes då som jag lika gärna kunde åka hem bara...

Men bestämde mig för att åka iaf.
På plats kändes det lite bättre igen. Fick startnummer sist!

Som alltid nervös inför platsen. Men han låg så bra så! Å så skönt att ha det avklarat!! Sen var planen en bit från bilen så jag bestämde mig för att sitta brevid planen och vänta på min tur. Jag vet ju inte direkt hur Domino fungerar eftersom jag inte hunnit tävla så mycke med han än, så då kan man lika gärna testa lite olika saker. Denna gång att sitta brevid å ha tråkigt!

Och tråkigt tyckte han att det var! Så han blev faktiskt taggad av det oxå!
Vi gick in å körde en bra tävling med Bra känsla.. Tyvärr lite strul så det blev inget första pris.. Men 152 poäng med TRE 0:or tycker jag är bra iaf ;) Tyvärr så gick han å Nyste när det var läggande under gång så han hörde inte mitt kommando. Hade jag varit smart skulle jag ha lagt till ett "fotkommando" först för att få med mig han å sen ett Ligg, så hade ja kanske fått nåt poäng iaf, men det är lätt att vara efterklok! Hade iaf en grym känsla, och det är bara att konstatera att han går så mycke bättre på tävling än träning?

Poängen blev iaf såhär:

Platsliggning: 10

Tandvisning: 0

Linförighet: 8,5 - Tappar position, dk, släpper språngmarsch

Läggande: Utför ej momentet

Inkallande: 10 - Bra

Ställande: 10 - Bra

Apportering: 0 - DK, tveksamt gripande, släpper apport

Hopp över hinder: 10 - Bra

Helhetsintryck: 8 - Trevligt ekipage.

152 poäng och en 6e placering!

Domare: Christer Dahlberg.

Tråkigt på apporteringen är ju att han gjort det 10-mässigt(?) under träningen sista veckorna. Men det blir alldeles för mycke störning på tävling...

Åkte iaf hem med en bra känsla :) Och tänkte att imorgon behöver jag inte vara nervös!

 han kan faktiskt apportera... :) Foto: Sanna Krans


Fick med mig sällskap av mamma ikväll oxå! Hon skulle stå för filmning och kortknäppning. Sen hur bra hon va på de ska vi inte prata högt om :P

Bättre känsla inför kvällens tävling iaf! Denna gång fick vi köra en annan taktik då vi startade först!
10 på platsliggningen så vi kunde andas ut även idag =) Sprang av planen och laddade lite. En liten miss var att jag inte hade med mig vatten, då det hade behövts i värmen!!! Men de va så långt till bilen så jag hann inte springa tillbaka! Bara in och köra alltså.
Inte samma lika bra känsla denna dagen, men ändock bra jobbat av den lille. För det va verkligen Varmt!

Jag tappade honom lite på linförigheten. Från en halt satt han kvar när jag gick, så det blev ett ryck i kopplet. Inte bra. Ändå har vi tränat massor på starter.

Läggande satt idag, skönt!! likaså inkallning. Vår stanna kvar träning har gett resultat... Han sitter stabilt när jag lämnar honom :)
Lite strul på ställandet. Eller ja.... Han stannade Klockrent (hörde från "publiken" - jääävlar vad snyggt....). Men när jag va påväg tillbaka ruskade han sig och tog ett steg framåt. Sen satte han sig innan kommando. Men det var "bara omständigheter". Han stannade ju bra. Och tydligen var det massa stora kusar i gräset, flera hundar som blivit bitna under platsliggningen. Så det verka som han var störd över ngt.. Inget att gräma sig över, han står stabilt alltid annars :)


Poängen slutade iaf såhär:
Platsliggning: 10

Tandvisning: 0

Linförighet: 8,5 - stannar upp, drar i kopplet

Läggande: 10

Inkallning: 10

Ställande: 7 - Sätter sig före kommendering

Apportering: 0

Hopp över hinder: 10

Helhetsintryck: 10 - Jättefint ekipage !!!!!!
165 poängt, ett FÖRSTAPRIS och en tredjeplacering.. ÄNTLIGEN!!!! Och med en 10a på helhet. det känns ju kanon! Och trots två st =.or..Men nu ska vi köra på klass två. Känns onödigt att köra klass 1 fler gånger, när vi har två "säkra 0:or"...

Han har grunderna för alla "nya" moment, så steget är inte så långt. Får köra stenhårt nästa vecka när jag hämtar hem hundarna igen! Så blir det nog en start i klass 2 i höst :)

 


RSS 2.0