Jobb!

Ja, från och med imorgon blir det lite anorlunda i mitt liv!
Åker upp till hälsingland och kommer vara där i stort sett hela sommaren!  Eftersom det är så svårt att få jobb nuför tiden  så måste man vidga sina vyer. jag har ALLTID sagt att jag inte ska jobba inom vården. Jag tycker det är lite "läskigt", just eftersom jag aldrig har testat. Men för ett par veckor sen var jag upp till Loosoch gjorde min introduktion inom hemtjänsten och märkte att det inte är så läskigt trots allt!
Så jag blir där i sommar. Förhoppningen är att jag ska "komma in" i det ännu mer och känna att det är ngt jag kan jobba med, och sen söka jobb här nere!
Hundarna följer såklart med. Har både minn mor och syster som jobbar där och oftast jobbar vi om varandra så jag får hjälp med rastning osv. Så det blir en sommar full med motion å träning är det tänkt :) Har inte så mycke annat att göra där uppe om ja ändå inte jobbar!

Jim har ju semester 5 veckor i sommar så han kommer att vara där uppe med mig en vecka eller så, plus att under en vecka kommer han få ha hundarna hemma här i dalarna så kan jag passa på att jobba massa!  Och två - tre månader går fort endå =)

I helgen ska jag vara barnvakt åt Zelda och Elis oxå medans syrran å hennes kille är i sthlm! Så kommer ha fullt upp! På söndag ska även jag å Domino tävla! Hoppas momenten sitter liiiite bättre denna gång och vi har ett 1a pris i handen! Ska bli kul att träffa gamla klubbkompisar!!

Avslutar inlägget med lite bilder. Måste packa det sista inför imorgon nu =)

     


TÄVLING! :DNu var tävlingen gjord, och det var mest Positivt och jag kan egentligen inte vara annat än nöjd med bästa Domino!
Han höll ihop väldigt bra under hela tävlingen, trots jag var lite nervös :) 

Börjar med poängen!
  
Platsliggning: 10
Tandvisning: 0 - Drar sig undan
Linförighet: 8 -Tappar pos, skiftar pos, v halt.
Läggande: 0 - Ligger inte
Inkallande: 8 - Ställer sig före inkallning
Ställande: 10
Apportering: 6
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck: 9 Lite missförstånd
153 poäng , ett andra pris och en tredje plac av fem st!
 

Platsliggningen kan jag inte annat än vara nöjd med. tänk att han låg :D Hade ju inte trott det för ens ett år sen. men det visar ju hur långt vi kommit Han låg trots att hunden brevid kröp en Liten bit å "la till sig" lite. Han brukar ju inte gilla när hundar rullar eller leker osv. Jag blev nästan tårögd när jag stog där och hon sa att tiden var ute! Bästa Domino!

Tandvisningen förstog jag att det skulle bli 0. Han har stora problem med det. Men jag är ändå nöjd för han vågade gå fram och lukta på domaren några gånger iaf! Ett liiiitet framsteg :)

Linförigheten. Är väldigt nöjd med min 8. Det var ett svårt och långt fritt följ så jag är glad att han höll ihop så pass länge. Han pendlar ju lite i position och det vet jag om. men det är inte ngt jag tänker göra ngt åt. Han har jättefin kontakt 90 % av tiden och jag tycker det är riktigt bra för att vara han. Det vi får jobba lite mer med är väl att han ska vara med hela tiden, det blev ett ryck i kopplet från en halt och sen fram marsch. Han lyssnade helt enkelt inte och jag hann inte med att tänka att jag skulle vänta in honom. Jag skulle vänta med att gå tills jag såg att han var med. Men annars är jag nöjd med honom, vi har lite problem i språngmarschen, men det får vi jobba på :)

Och Läggandet då. Det lilla skrället gjorde ett klockrent sättande istället! Han har ju kråglat så mycke i ställandet så jag jobbat mycket med det. Så nu på tävlingen fick han väl för sig att han inte skulle ligga istället! Men det är nåt vi ska jobba oss igenom för han har klockrena lägganden annars :)

Inkallningen. Ja, han har kommit på att han ska ruska på sig när jag lämnar honom, och då reser han sig. Hade ju "turen" att han iaf stog kvar på stället... Men vi ska köra mer stadga där, för det är så onödiga poäng att förlora... Annars var det 10-mässigt med fart och ingång :)

Ställande. YES. Allt krångel har gett resultat. Han gjorde det tillåmed bättre på tävlingen än vad han gjort på träning då han gärna tar ett steg ut i sidled innan han stannar. Men 10-mässigt på tävling är inte fy skam :D

Apportering. Ja, vi har lite krångel där. Han vill inte ta apporten, och inte hålla den i klass 1 momentet. Han har inga problem med apporten annars utan kampar glat med den. Vi måste bara bygga mer stadga och glädje i att ta apporten! Jobba vidare :)

Hopp över hinder! en 10a, YES. Där har stadgan verkligen hjälpt! Annars tjuvar han gärna. Varför sitta kvar när han ändå vet att han ska hoppa? :)

Och en 9 på helheten känns jättebra. Man vill ju att det ska synas att vi har roligt ihop!! Älskade lillskrutt!!

Vi har anmält på en till tävling den 3 Juni i Järvsö. Hoppas det håller ihop så oxå!!!

Lägger in några filmer från tävlingen oxå! 
Kommentera gärna och kom med konstruktiv kritik! =)
 
LINFÖRIGHET:
http://www.youtube.com/watch?v=ZaU3DU9w1F4

STÄLLANDE UNDER GÅNG:
http://www.youtube.com/watch?v=vxzXCabClbg&feature=channel&list=UL

HOPP ÖVER HINDER:
http://www.youtube.com/watch?v=W3WpV0vBe3o&feature=relmfu


Kan tyvärr inte med hur man lägger in filmer här? Ni får kopiera länken sålänge =)

Ha de gott alla!Tävlingsnerver!

Ja ojoj. Nu börjar dom dyka upp. Tävlingsnerverna. Trodde inte dom skulle göra det faktiskt. Tävlade ju förra sommaren, men då la jag ju inte platsen, och tävlade mest för att se hur Domino klarade det. Han klarade de ju jättebra ;)
Men nu ska jag ju lägga platsen, och då vet jag att CHANSEN finns för ett förstapris och då kan man ju bli nervös för tänk om man inte får de? :P jaja.
Platsen börjar kännas helt okej. har börjat lägga honom med andra hundar och han bryr sig inte så mycke av dom. Han ska väl bli lite "tryggare" i momentet bara. Att han SKA ligga . Men vi kör några platsliggningar om dagen med diverse störningar. Så jag hoppas nu han (och jag) får en positiv känsla på tävlingen!


Platsliggning med katten (bra störning)

Dom andra momenten har fungerat helt okej. Det är apporteringen vi behöver träna lite på. Han är så lättstörd och då kan han låta bli att ta apporten, eller så spottar han ut den efter en stund. Men vi jobbar på mycke glädje i apporten och stadga så får vi hålla tummarna.

Vi har ju tyvärr fått problem med ställande under gång. Han har kunnat det Klockrent, tvärstannat verkligen! Men nu när jag börjat att köra läggande under gång igen så har det väl "slagit" runt lite. Och istället för att Stå så sätter han sig? Eller ibland ligger......
Å detta Bara när han är i fotposition. När vi backar (jag går bakåt och han i position) så har han klockrena ställanden. Tar jag sen in han i fot så sätter han sig??
Antar att detta bara är nåt vi måste jobba oss igenom.. Jag har ändrat tonläget lite för dom var nog lite lika innan. nu har jag ett "kraftigare kort ligg" och ett lugnare Ståå. Så vi kör väl på och hoppas på det bästa :)


I bakåtmarsch.

Vi måste oxå jobba lite på språngmarsch, för det är tydligen suuuperkul och då kommer skutten fram igen ;)
Vi var nyss ute å körde lite platsliggning och apportering, snart blir det lite ställande / läggande under gång sen tar vi en långprommis tror ja.
Och förhoppningsvis blir det lite träning med åsa och Anders sen. perfekt med lite "gratis" störning :)


RSS 2.0